Proč by měli vegani a vegetariáni užívat kyselinu hyaluronovou?

Přírodními zdroji kyseliny hyaluronové jsou převážně živočišné výrobky – masové vývary a vnitřností. Některé potraviny jako jsou sójové boby, červené víno nebo kořenová zelenina mají schopnost zvýšit produkci kyseliny hyaluronové, ale přirozený způsob doplňování kyseliny hyaluronové v těle je dlouhotrvající a málo efektivní.

V případě, že už máte viditelné příznaky nedostatku kyseliny hyaluronové, což jsou suchá pokožka, vrásky, vrzání kloubů, je potřeba sáhnout po doplňku stravy s kyselinou hyaluronovou pro rychlé a efektivní její doplnění.

Vegani a vegetariáni jsou více ohrožené nedostatkem kyseliny hyaluronové z důvodů, že jejích jídelníček neobsahuje živočišné výrobky a proto je důležité včas zahájit užívání kyseliny hyaluronové ve formě doplňků stravy, například, přípravek VEGAN Kyselina hyaluronová bez barviv a bez živočišných přísad.